2008-05-21
 
 

Hundarna ser mer eller mindre tokiga ut!
Först var det grisöronsfest och hundarna tuggade frenetiskt. Sen var det dax för lite bus och lek i största allmänhet - en helt vanlig sommardag med två fina Staffar helt enkelt.

 
  2008-05-19
 
 

Jag är så glad så glad så glaaad!!! för att jag har två så underbara hundar!!!

Först tänkte jag bara ta med mej Ärtan och åka och träna, men när jag hade skurit köttbullar och började sätta på mej skorna, så kom Hela och ställde sej bredvid i hallen och stirrade, knorrade och puttade på mej, så jag kunde bara inte lämna henne hemma...

Den här gången blev jag ensam i träningsligan, och oj vad effektiv träningen blev - ganska störningsfri och otroligt intensiv.Ärtan och jag har börjat på en grundkurs och sist slog det mej att jag inte lärt Ärtan vare sig sitt eller ligg, inte medvetet eller med ett kommandoord i alla fall - och det kan vara rätt bra att kunna när det är kurs :0)

Så... sagt och gjort, vi tränade sitt, fotgående, ingångar i inkallning, lite glada trix, ligg och stanna. Det gick så otroligt bra, så vi började träna lite fjärrdirigering med sitt och stå, men det blev lite för svårt.

Ärtan är så otrooligt roligt att träna med, hon, precis som Hela, tycker att det är jättekul, och vill verkligen klura ut vad det är jag vill att hon ska göra.
Hon lär sig jättesnabbt och det där med sitt - det är ingen konst säger hon nu, inte heller att komma på inkallningar och göra en snygg ingång, och att gå fot en bit, ja, det klarar hon hur gallant som helst.

Åsså Hela, som är så glad och positiv och som så gärna jobbar hur länge som helst om hon får - Å vad glad jag är för mina fina fiiina hundar!!!

Jag blir alldeles varm i hjärtat!


Liten o trött efter intensiv träning


Hela är också lite trött - men kul hade vi! 
  2008-05-15
 
 

Här är mina glada tjejer som busar i trädgården - jag kan bara inte sluta fota. Jag älskar att se hur dom leker och pratar med varandra.

P.S. Nu har vi fått hem de nya fästinghalsbanden med bärnsten - vi testar och hoppas att dom funkar fint. 
  2008-05-12
 
 

Träningsligan träffas igen!

Vi träffades som vanligt, några mattar, hussar och hundar och så tränade vi på lite allt möjligt. Nya träningskompisar för dagen var Sofie med sin fina Cane Corso - Branco. Här kommer lite glada bilder från kvällen :0)


Sofie och Branco


Branco


Hela o Ärtan


Fina fina Hela


Branco


Alfons


Sofia och Alfons


Maria o Vera - kolla vilket långhopp!!!


Vera


Ärtans kullbror Zion

Vilken gaphals...