2007-03-31
 
 

Spårdag på Enzos landställe


Dagens värd - Enzo, ler fint och hälsar alla välkomna


Hela passar på att förfriska sej innan vi går spåren


Liten fin och förväntansfull hund


Hela


Ulrika o Rex


Det är full fart på Rex


Rex börjar växa till sej


Det är varmt och skönt idag


Hela


Nu är det äntligen dax för Helas spår


Så klart hittade hon sin slutapport och var superlycklig för det!


Rex


Hela


Hela o Rex är kompisar


Lite tröttrynkor efter två ganska korta spår på förmiddagen


AlfonsRex


Enzo


Enzo o Jenny i viltspåret


Yo-Yo fick gå ett litet viltspår, och visst hittade hon skanken!


Yo-Yo käkar på sin skank


Vera


Vera var superladdad inför sitt viltspår


Maria o Vera


Sofia o Alfons


Mysig träningsmiljö! Jag o Hela vid "lydnadsplanen"
Foto: Maria Nordin


Hela
Foto: Maria Nordin

/Tina

 
  2007-03-25
 
 

Hela Knopp/Tina

 
  2007-03-08
 
 

Nu längtar vi efter våren

Det rinner vatten överallt, snön är mer grå än vit, det lilla som finns kvar.

Det är halkigt och blött överallt och fåglarna kvittrar. Hela är jätteskitig av allt grus som sprätter upp när hon springer, så idag är det baddag här hemma.

Nu läntar vi efter att snön ska försvinna helt, och att det ska bli lite varmare på kvällarna. Så snart det är skönare ute på kvällstid, så ska vi börja träna lydnad igen. Vi ska försöka samla ihop ett glatt gäng och börja träna tillsammans en gång i veckan. Jag har som mål att träna in alla moment i lydnads-ettan. Går det bra så har jag tänk mej en tävling i sommar eller så.Men... Hela har ont i ett ben. Inte hela tiden, men lite från och till, och nu har jag satt upp ett schema med lagom avvägd, massage, stretching och träning, för att se om det kan bli bättre någon gång. Det går nog lättare när snön och halkan försvinner, för då blir det lättare att springa utan att halka och "slå upp" skadan igen. Om det inte blir bättre efter mars månad, då är det en grundlig undersökning hos veterinären som gäller. Jag håller tummarna för att det blir bra snart, och om det inte blir det, då håller jag tummarna ännu mer, för att det är knät som spökar, och inte höften, för det vore verkligen ingen höjdare på en så ung hund. Är det knät så kan man hoppas på att en operation gör det bra igen, men är det höften, då är det inte roligt alls.... så... som sagt, vi håller tummarna.

Börjar också längta alldeles rysligt mycket efter en valp igen, inte för att det är så där himla underbart med valptiden, för det tycker jag inte, men för att jag gärna ser att vår familj får tillökning i form av en liten fin hund snart igen, vi får väl se hur det blir med det...

/Tina