2006-11-30
 
 

Det känns som höst, fast det är vinter...

...och det gillar vi, jag och Hela.
Sedan sist har min lilla älskling blivit stora damen, det märks att hon fyllt två år och hon har mognat betydligt.
Hon har tyvärr också lyckats med, att på en vanlig promenad, göra något trix med sitt högerben, så hon har gjort illa sej i knät, antagligen är det ledbandet som fått sej en "smäll" och det är inte alls kul, för då måste man vila, och det passar inte unga fröken det minsta...Efter att ha vilat mycket och gått korta korta koppelpromenader i en vecka, så började jag öka på belastningen på knät igen, lite lagom bara, och det gick jättebra, så hon blev friskförklarad av mej efter ca 2,5 veckor.Då gick vi ut på promis med en kompis och hennes hund och då halkade Hela lite och så hade hon ont igen...

Så nu är det vila som gäller igen, eller vila och vila... nu har vi kommit så långt att vi går en promis på ca 30 minuter på förmiddagarna, men då är hon kopplad de första 10 minutrarna och de sista 5 minutrarna, och sen avslutar vi det hela med lite stretching.I helgen var vi i skogen och busade lite och efter det markerade hon ingenting alls, men det är när hon varit stilla en tid som hon visar att det känns i knät, så... vi fortsätter som vi gjort ett tag till och sedan längtar jag efter att vi ska få ett badkar i huset, för då tänkte jag kolla om det går att få henne att simma i det... det blir nog kul :0)Wega, familjens lillasyster, har hunnit bli 10 månader nu, och hon och Hela kommer jättebra överens.
I går satt Wega bredvid Helas korg och höll i Helas tuggisar, medan Hela knaprade på dom. Jättekul tyckte dom båda.

Jättekul tycker dom också att det är när det är matdax för Wega, då brukar Wega glatt bjuda Hela på både korv, kakor, vatten, och annat smarrigt, och Hela tacka och tar emot allt som bjuds, utom vattnet då... och hon är jätteförsiktig, en gång tog hon en lite för stor tugga och Wega blev ledsen, men Wega har alla fingrar i behåll, och Hela är nu mer ännu försiktigare - man biter inte den hand som föder en, heter det ju...Snart är det Stora Stockholm, då ska jag stå i rasmontern en stund på söndagen, och självklart ska jag titta på en massa fina staffar, handla lite tuggisar och bajspåsar, men Hela hon får stanna hemma med resten av familjen, och vila sitt lilla ben.


Lycklig


Lite osäker


Lugn och söt bara


Har sett nå't skumt


Min snygga vakthund


Inget särskilt i huvudet just nu


Vacker som en dag och väldigt uppmärksam på någonting en bit bort.

Klart slut för nu

/Tina