2005-11-17
 
 

Vi har äntligen fått tummen ur, och begett oss ut i spårskogen.
Vi träffades två gånger under november, och bilderna nedan är från båda dessa tillfällen.4 glada laxar och 5 glada hundar samlades en dimmig lördagsmorgon i början av november, sen begav vi oss rätt in i spårskogen.
Vi hade redan sett ut ett bra ställe att "slå läger" på, så där band vi fast hundarna och pakckade upp alla grejer vi hade med oss, som snitslar, apporter, mackor, kaffe, och andra nödvändigheter, när man ska spåra.Sen var det bara att komma överens om vart alla skulle lägga sina spår, och så begav vi oss iväg. Alla hundarna är rätt nya på detta med spår, så vi la väl mellan 25 och 50 meters spår bara, dom fick sen ligga i ca 20 minuter och sen gick vi ut i spåren med hundarna.Hela spårade som en liten klocka och tyckte det var jättekul, så vi la fler och längre spår, sen la Eva-Lena ett spår till Hela,det är alltid spännande att se om hundarna tar upp andras spår lika bra som den egna förarens, och det gjorde Hela!Vi trampade också upp en sökruta och lät hundarna testa på den grejen, och det tyckte dom var superkul! Hela älskar att springa och leta grejer, och eftersom vi har gjort detta förr, så fick hon leta rätt på 4 olika grejer på en gång, och det gick jättebra, men sen var den lilla damen ordentligt trött.Alla var nöjda och belåtna efter ca 4 timmar, och vi bestämde oss för att träffas snart igen och spåra lite mer.

Hela sov nästan hela dagen sen, det var inte förr än vid middagstid, som hon började röra på sej i sin korg, och då var det bara för att hon behövde gå ut en sväng, sen gick hon direkt in och la sej igen. Det tar på orken att vara i skogen och framförallt att använda näsan så koncentrerat som hon gjorde.


Vi drog ut i skogen för att spåra lite igen, och mopsen Uffe hängde på, denna gång iförd lila fin tröja.


Catharina och Atomkraft Flour De Liz "Tilda" var med denna gång


Harriet och Eva-Lena tränar på att lämna grejer man har hämtat ordentligt.


Lilla-Hela-mys, i sin jacka


Birgitta och Siri kramas lite
Tilda, sitter och väntar på sitt spår, och visst är hon vansinnigt lik som mamma Tyra, om du känner henne.
Helas fina mamma Siri


Suddig bild, ja visst, men Åsas min är ju så söt så den här bilden bara måste få vara med tycker jag.
Birgitta och Siri (Helas mamma) har hittat en gris i skogen


Harriet har hittat ett föremål i uppletande rutan, och nu är det full fart till matte som gäller


Hela längtar efter att jag ska gömma hennes favo-boll


Eva-Lena, Harriet och Åsa tar en liten myspaus ..men hon har koll på vad som händer ändå...


Paulas mops Uffe, var också med och spårade


Fikapaus


Mera släktingar, detta är "Harriet" Atomkraft Single Malt, Helas "kull-moster"


Mor och dotter

/Tina