2005-02-27
 
 

Våran lilla träningsgrupp kämpar på i snön och blåsten. Vi har tränat ihop några gånger och det funkar bra tycker jag.
Hela är jätteduktig, vi tränar inte på några avancerade grejer än så länge utan mest på att lyssna på matte, fast det är en massa andra hundar och människor i närheten, och det är inte alltid så lätt.
Vi tränar lite "följaövningar" och stanna kvar - med olika svåra störningar.
Ställanden har vi också börjat med, men det kommer lite gratis av utställningsträningen, eftersom jag tränar på att hon ska stå snyggt på kommando.
Sen har vi börjat träna inkallning, för den lilla damen tycker inte att det är så bråttom att komma när jag ropar, hon stannar upp och tittar på mej, men sen väntar hon tills jag är i fatt, eller så kommer hon joggandes till mej, och jag vill ju ha lite raketfart på inkallningen, så det tränar vi på nu.Vi tränar också på att vara lösa och möta både hundar och människor -utan att gå fram och hälsa, det är heller inte lätt, men det börjar funka nu.
Sen tränar vi på att gå slalom mellan mina ben, inte så nyttigt att kunna, men lite kul. Nu har vi också börjat träna ligg (inomhus) - det tog en evighet innan hon fattade vad 17 jag menade att hon skulle göra, men så fort hon förstått det så gick det lätt som en plätt att ligga - med godis och handtecken.

Hela lär sej jättefort och verkar tycka det är toppenkul, så kanske kan vi hoppas på en liten lydnadskarriär eller så lite senare :0)

I helgen snöade det hur mycket som helst, och vi hade stämt träff med mamma Siri, och hennes matte och husse- i Hagaparken. Med på promenaden kom också en jobbarkompis till Siris matte, och hennes Staff - som är släkt med Hela, och hon är dessutom Walles systerdotter :0). Mitt i snön träffade vi en Staffehane, en 7-årig hane som kommer från Mastinos kennel -Kul!

Jösses vad det snöade, vi såg ut som ett gäng snögubbar allihopa när vi hade promenerat klart, men trevligt var det, och hundarna hade jättekul i snön. Vi träffades kl 10,30 (innan alla barn med pulkor ville vara i Haga) och sen var vi väl ute i en timme eller så. Sen sov Hela nästan hela dagen :0)


Mamma Siri


Siris "syster" Alice


Hela och Tilda mitt i snön


Lycklig Hela


Hela, Siri och Tilda


Mamma Siri-snömonster


Tilda


Tilda in action


Två- och fyrbenta snögubbar efter promisen


Hela- hemma igen efter promenaden


Hon har blivit en riktig liten snygging, den lilla damen

/Tina

 
  2005-02-19
 
 

SVENSKA BOXERKLUBBEN, INOFFICIELL UTST. 19/2-05 SOLLENTUNA

Svensk domare.
Hela snart 6 månader.
Kritik:
Härligt huvud och uttryck. Tyvärr mkt trång underkäke.
kraftig välvd nacke. Kort kompakt djup kropp. Välvinklad bak.
Kort överarm. Rör sej bra bak, men ännu ostabilt fram.
Trevligt visad.

Min kommentar:
Hela skötte sej exemplariskt och jag är jätteglad över kritiken.
Vi blev placerade sist i klassen, men vi fick ingen 2:a,vilket jag hade
förväntat mej - Hela har ett bettfel, som förhoppningsvis rättar till sej...

Domaren sa "tyvärr måste jag sätta dej sist pga bettet, tyvärr..."/Tina

 
  2005-02-16
 
 

Snöbilder på en liten söt hund, nu 6 månader/Tina

 
  2005-02-07
 
 

Polare

Imorse ringde Helene och berättade att hon och Peggy skulle till klubben och träna på morgonen - ville vi hängde på?
Självklart ville vi det, jag och Leia skulle bara äta lite frukost först!
Helene och Peggy körde lydnad när vi kom fram. Medan dom jobbade klart med sina hunda, gick jag och mina tjejer en liten promenad i krokarna runt klubben, härligt sa Hela och sprang runt som en dåre :0)
När vi kom tillbaka hade resten av gänget tränat klart, så vi traskade iväg till en av planerna och släppte alla hundarna lösa, så att dom fick springa och busa lite, och då, passade jag på att träna lite med Hela.
Då tränade vi inkallning - världens bästa tillfälle! Det är ju då det är som svårast, när hundarna springer och busar som mest, men hon var jätteduktig och kom som ett litet skott, varje gång - utom en- men då behövde jag bara prata lite strängt med henne så kom hon direkt :0)


Jättekul hade hon.


Pepper hälsar på Hela


Full fart på en liten hund


Love, Hela, Kryddan och Pepper busar


Love och Hela


Hela gänget


Love och Hela


Love och hela igen


Kryddan och Hela är nästan lika gamla


Tjejerna fann varandra direkt


Bus!


Love och Hela busar


Pepper, Hela och Kryddan


Kryddan och Hela


Pepper i full fläng


Alla hundarna pausar en stund


Love är lite trött


Hela


Hela myser på golvet hemma efter buset med polarna

/Tina

 
  2005-02-05
 
 

Vi har börjat träna lite mer diciplinerat nu :0)
Vi är ett litet gäng som har bestämt att träffas och träna ihop en gång i veckan.
Jag behöver boka in en fast dag för att verkligen komma iväg och träna lydnad och lite annat kul som vi antagligen kommer att göra sen när det blir varmare.Hela får just nu mest träna på att koncentrera sej på mej, fast det är andra hundar och människor i närheten - det är svårt när man är liten det...
Sen tränar vi på att stannat kvar, och att vänta på att "varsågod" innan man får ta en godis som ligger på marken. Vi tränar också på sitt (fast inte så mycket för det är så kallt att sitta ute nu när det är vinter). Sen tränar vi på att stå - till utställningarna som vi ska vara med på inom kort. Vi har också börjat träna lite på "följaövningar" för att få det lite lättare sen när vi ska träna in fot - och så klart övar vi varje gång på att bara vara - fast det är en massa andra glada hundar i närheten.
Nästa gång tror jag vi ska ta tillfället i akt och träna på att möta hundar och människor utan att bry sej om dom (lös) - det blir nog svårt, men... jag tror hon grejar det gallant efter att vi har tränat några gånger

Hela är jäteduktig, och när vi har jobbat på ett tag - så att hon orkar vara koncentrerade lite längre än bara några sekunder i taget, då kommer hon att vara otroligt lättlärd tror jag - hon är väldigt klok min lilla fina hund :0) och nu är hon äntligen i stort sett rumsren - skönt!/Tina

 
  2005-02-02
 
 

Lilla Piggelin/Tina