2005-04-29
 
 


Fin liten hund


Lilla söta Hela börjar bli stor och söt

/Tina

 
  2005-04-28
 
 

Å vad hon är duktig min lilla hund!
I dag är det torsdag och som vanligt har vi varit och tränat på klubben. Uddman kom med sin husse, och Ozzy tog med sej både matte och husse. Jättekul!

Hela började löpa för första gången för några dagar sedan, men det verkade inte inverka på hennes inlärningsförmåga ett enda dugg.
Jag tänkte att vi skulle träna lite fotgående idag, så sagt och gjort, efter lite uppvärmning så började vi.Döm om min förvåning när min lilla älskling fattar galoppen efter bara tre starter! Eftersom det gick så himla bra att gå rakt fram några steg, så försökte jag mej på att gå lite längre - inga problem sa Hela - jag hakar på. Sen provade jag att svänga höger - Hela fattar direkt, både från en halt och under gång, så jag provade lite vänstersvängar - ja, dom gick lite sämre, men dom sitter nog snart dom med. Sen kunde jag inte låta bli att testa lite tempoförändringar, och tror du inte den lilla fina hunden hakar på då med - hon är helt otrolig, och jag blev så klart jättelycklig för att hon lär sej så vansinnigt fort!Jag testade ett litet trick förra veckan också - jag säger "tresextio" till Hela och då vill jag att hon ska göra en liten piruett motsols (snurra 360 grader runt sin egen axel). Vi har inte tränat detta på en hel vecka. Så jag testade lite nu igen, och jaha, hon har nog tränat själv, i smyg tror jag, för jag testade först med ett pyttelitet handtecken - för att se hur tydlig jag behövde vara - och vips! så snurrar hon runt - otroligt!

Hon är jättesnabb på att lära sej, och jag är superlycklig, och känner mej samtidigt något stressad över att jag kanske borde bli ännu mer diciplinerad med lydnadsträningen och kanske starta henne i Lydnadsklass ett, redan efter sommaren - om hon fortsätter så här så borde vi vara klara för det då.... jösses vad läskigt, och kul förstås./Tina

 
  2005-04-24
 
 


Spring i benen


En tennisboll - vilken lycka!


En nöjd liten hund.

/Tina