2004-10-29
 
 

Hela kliar sej en himla massa, och nu har hon blivit lite mjällig i pälsen, så jag tänkte att hon kanske ätit någonting hon inte tål, eller så har hon någonting i pälsen som kliar helt enkelt...

Jag plockade fram ett hundschampo jag har för känsliga hundskinn, och så fick hon bada i diskhon (hon är ju så liten så där får hon lätt plats än så länge).
Sen fönade jag henne torr, lite läbbigt tyckte hon först, men hon tyckte nog det var rätt så skönt, för efter en liten stund så stod hon helt stilla och bara njöt.

Och ja, kliet försvan efter detta - skönt!


Våran lilla fina Hela

/Tina

 
  2004-10-27
 
 

I dag...
upptäckte jag en liten egenhet som Hela har.
Hon gömmer mat!!!

Jag busade med henne lite, och så fick hon en hel köttbulle av mej. Den åt hon upp direkt, sen busade vi lite till, och hon fick en köttbulle igen, då tog hon den och sprang iväg och skulle gömma den, hon provade flera ställen innan hon var nöjd, ett hörn i hallen, ett annat hörn i vardagsrummet, men sen bestämde hon sej för att, under en stor kudde på Leias lekfilt, där var det bästa stället, så där låg den i ca 15 minuter, sen gick hon och åt upp den....tokiga hund.

Jag som trodde att det bara var på film som hundar gjorde så..../Tina

 
  2004-10-25
 
 


Puss
Nyäten ministaff


Det är härligt att se en människovalp och en hundvalp sova så fint ihop

/Tina

 
  2004-10-23  
 

Hela flyttar hem till oss

Vi åkte ut till Carlo på förmiddagen för att äntligen få hämta hem våra lilla hund - som vi nu visste skulle kallas för "Hela".

Konstigt namn kan kanske tyckas, men... Det är svårt att hitta ett smeknamn ur Hortensia Dansante, och, vi ville kalla henne för någonting på H, eftersom hon tillhör H-kullen. Så jag klurade och filurade länge, men så en dag så tänkte jag att... hon kommer ju inte att bli så stor som Walle, så kanske Halvan kan passa, men nej... det var inget bra, men så tänkte jag lite filosofiskt att hon på ett sätt kommer att göra mej hel igen - och till viss del fylla det enorma hålet i hjärtat efter min äskade Walle - och då tänkte jag att Hela, det kan säkert kännas som ett namn, och inte bara ett ord, så...så fick det bli!

När vi kom hem till Carlo så busade hon runt med sin syster och dom andra hundarna, vi fikade och pratade och väntade på att hon skulle bli lite trött.
När det var dax att åka satte Carlo henne i mitt knä och hon rullade snabbt ihop sej och låg där och halvsov hela vägen hem.

Väl hemma var hon jättetuff, och kollade av undervåningen snabbt, för att sedan börja busa med Leia, som inte kan krypa ännu, men som "ålade" runt rätt så snabbt, på golvet, i lagom höjd för en liten liten Staffetjej :0)

Sen busades det och sovs mest hela dagen och natten gick jättebra, ett enda pip, och det var för att tala om att nu är jag kissnödig, annars sov hon lugnt och fint hela natten.


Hela och Leia bekantar sej med varandra


Leia skrattar så hon kiknar. Om Hela kunde är jag säker på att hon skulle göra det samma


Jaha, vad ska jag hitta på för bus nu då???


Vilar lite på soffan, med öronen rätt ut


Sen sover jag så här... kan det vara bekvämt?


I sängen, första hela dagen i mitt nya hem


Här är den där roliga lilla människan igen :0)


Leia är helnöjd


Leker med Helas alla leksaker

/Tina

 
  2004-10-15  
 

Hela sju veckor


Systrarna sisters


Här är vi, Hortensia Dansante och Honey Bee


Snygg stil... (Hela till höger)


En liten sötis

/Tina

 
  2004-10-02  
 

Hela fem veckor


Oj vad hon har vuxit sedan sist, fast fortfarande är hon pytteliten tycker jag :0)


En liten knubbis


Hej du!


Liten men naggande god

/Tina