2004-11-19
 
 

Vi tränar på att vara i olika miljöer, så varje morgon efter frukost så tar vi en promenad på ett nytt ställe, ibland åker vi bil någonstans, eller så går vi någonstans nära hemma, men olika ställen nästan varje dag, det är målet under en tid framöver nu.
Allt för att miljöträna så mycket det går. Ljud CD'n spelar vi ca två gånger i veckan och det funkar fint, hon reagerar inte på smällare i verkligheten heller, för det är klart att någon har firat av några raketet i grannskapet redan... kanske tränar dom inför nyår eller nå't...Vaccinationen gick också bra, en trevig sköterska tog sprutan på Hela, och hon fick order av mej att hälsa på Hela innan så... sprutan reagerade hon inte på ett enda dugg. Skönt!Du kanske tycker jag är petig och tränar en massa "onödiga" grejer tidigt med Hela men... jag vet hur jobbigt det kan bli om det blir fel, och "Better safe than sorry" så... jag är väldigt noga med vissa saker och jag vill börja träna tidigt - ju fler saker Hela träffar på och får trevliga minnen till, desto trevligare kommer hennes och vårtat liv att bli, det vet jag!Nu har jag också anmält Hela till hennes första utställning. Den 15/1 åker hon och jag till New Foundlandklubbens valputställning i Västerås för att göra vår utställningspremiär :0)

/Tina

 
  2004-11-15
 
 

Fin

/Tina

 
  2004-11-10
 
 

Glada


Leia och Hela delar leksaker


Världens största gäspning
Hela är med på allt/Tina

 
  2004-11-02
 
 

Eftersom Walle blev skotträdd plötsligt, så har jag en CD-skiva med raket, åska och pistolskotts-ljud hemma. Den spelade jag för Hela idag - för att se om hon reagerade på dessa ljud (snart är det ju nyår).
Jag satte på TV' och så CD'n på rätt lågt ljud och visst reagerade hon, men eftersom inte jag gjorde det så fortsatte hon att tugga på sitt grisöra och allt var lugnt.

Efter detta har jag kört CD'n flera gånger på högre och högre volym, och hon reagerar inte alls.
Jätteskönt, vi ska träna på detta ofta innan nyår har jag tänkt mej, för jag vill verkligen inte att hon blir rädd för raketer eller smällare, det är så jobbigt för både henne och oss om hon skulle bli skotträdd, så jag håller tummarna för att det funkar.

/Tina