2004-12-31
 
 

I slutet av året

Jösses... bomber och granater! Tur att vi hade tränat med ljud-CD'n säger jag bara, hemma hos oss sköts det smällare och raketer (eller raketer som smällde) hela dagen, och från ca 20,00 på kvällen fram till "finalen" vid midnatt, då var det inte lätt att vara hund- om man är skotträdd minsann, stackars alla dom hundarna säger jag bara.Hoppas dock att dom flesta hundar gjorde som Hela - tog spektaklet med ro och sov som en stock medan det pangade som värst.Gott Nytt År lite så här i efterhand önskar vi.
En sak är säker, vi ska fortsätta att lyssna på vår CD skiva med raketer på, för att förebygga att Hela någonsin blir skotträdd, hoppas det funkar.Här är det ostbågefest - Fredric, Leia, Hela och Mourice!

/Tina

 
  2004-12-30
 
 

Är det inte fantastiskt...
Jag som ALLTID! springer runt med kameran i högsta hugg och fotar allt jag ser, bestämmer mej i dag för att inte ta den med mej- mitt nöt...

Vi gick upp till Björkan - en 4H-gård som ligger nästan granne med oss, och skulle kolla om det fanns några djur ute idag - eftersom det inte fanns det, sist vi var där så trodde jag inte att det skulle finnas det i dag heller. Men... det första vi möter är en liten get som står och äter på en fin grankrans med röda sidenband! Hela pussar geten på näsan och sen knackar vi på stalldörren och säger till tjejen som jobbar där att det står en get utanför som säkert har rymt :0)

Sen stoppar tjejen in geten i hagen och vi går och tittar på lite hästar och fler getter, och så ser vi på när "våran" get rymmer igen :0) så vi går och berättar för tjejen vart geten rymmer, geten åker in i fårhuset under vilda protester och vi går och tittar på fåren i hagen i stället.

Då kommer det fram tre får till oss, ett vitt, ett svart och ett brunt. Alla tre är jätteintresserade av Hela och ett av dom pussar henne flera gånger, men när hon ska pussa tillbaka, då blir fåret lite griningt och stångas åt Helas håll och då tycker inte Hela det är roligt längre, utan sätter sej på mina fötter och tittar på fåren på lite avstånd.

Leia däremot hon pratar högt och ljudligt med fåren och säger BÄBÄ, säkert 100 gånger, men henne vill inte fåren alls hälsa på....

Sen går vi hem och både Hela och Leia somnar som stockar, och jag sitter här och förbannar mej själv för att jag inte hade kameran med mej och kunde fota alla får och getter som Hela fick hälsa på i dag, det hade helt säkert blivit rätt så roliga kort tror jag.

Leia och Hela leker med ett tuggben

/Tina

 
  2004-12-26
 
 

Lite blandade bilder

/Tina

 
  2004-12-15
 
 

Vi håller så klart på att träna in lite trick, jag och Hela.
Förutom att träna "stå" till utställning, så tränar vi på "sitt-stanna kvar" och på att vinka och att tvätta sej runt munnen på kommando.

Hela är otroligt lyhörd och verkar rätt så lättlärd.
Hon har ännu inte lärt sej något trick ordentligt, men den dagen hon förstår vad det är hon gör när hon får godis, då kommer polletten att trilla ner ordentligt och då tror jag att det går att lära den här hunden massor av roliga saker - men än så länge koncentrerar vi oss mest på att komma när man ropar, sluta bita på grejer när matte säger så, lämna grejer man har i munnen till sin matte när hon ber om dom och så på att inte skälla när man vill ha uppmärksamhet - för det gör hon, den lilla damen... och Staffar som inte precis är kända för att skälla så ofta....


Lek med ett microlock


Vi har offrat ett microlock för att aktivera Hunden :0)


En liten godis under locket, och vips så har den lilla terrorisen fullt upp att göra en stund


Men hon är smart...hon kommer snabbt på hur man gör, och när locket är lite demolerat, då går det ännu lättare


Jag vägrar ge mej!!!!


Jobba jobba joooba


Så där ja!
Nu är det bara själva ätandet kvar och det är inte speciellt svårt :0)

/Tina

 
  2004-12-13
 
 

I går var jag på "Stora Stockholm" utan Hela, för hon är för liten för att vara med...
Först hoppade jag in med lånad hund i Staffemontern och stod där och pratade med massor av intresserade människor ett tag, sen handlade jag lite grejer till Hela och sen tittade jag på Åsa, Harriet och Siri (Helas mamma) när dom ställdes ut.
Det gick halvbra för dom... bäst gick det för Harriet som blev Bästa tik Reserv, dom andra två damerna fick en varsin "etta" och sen var det klart.

Jättekul att se Siri så som hon brukar se ut -tikar med valpar är ju inte så där jättesnygga precis :0) men nu var Siri jättefin!!! Roligt också att träffa Siris matte och husse - vi bor rätt så nära varandra, så vi bestämde att vi skulle träffas någon bra dag och gå på hundpromenad ihop - det ska bli kul!

I dag kom Harriet och Åsa och deras matte Eva-Lena på besök till oss.
Jättetrevligt, tyckte både Hela och jag. Hundarna busade runt i trädgården ett tag och sen gick vi in.
Lite läskiga var dom stora "tanterna" ibland tyckte Hela, men detta är dom första hundar hon fått träffa sedan hon flyttat hit (om man inte räknar Love min brors Goldenhane som tycker att Hela är jätteläskig för hon smakar på hans fina päls på svansen hela tiden).
Men det här var riktiga hundar, som inte blev skrämda av en lite pytte-piraya i första taget.


Åsa sätter sej i säkerhet i Eva-Lenas knä, medan Harriet "tar sej an" Hela


Precis som det brukar vara, jag, Hela och Leia är på samma ställe :0)


Harriet tvättar Leia litegranna


Åsa kollar in den där lilla 2-beningen


Sen får hon lite Staffepussar på hakan

/Tina

 
  2004-12-09
 
 

Promenad vid Kaanan


Hör något konstigt kanske?


Kolla in, vad är det här för kul???


Full fart frammåt!!!


Vatten - vad spännande


Letar godis och tränar ballans


Bara står lite


Full fart!!!


Letar mer godis

/Tina

 
  2004-12-06
 
 

skruttis/Tina

 
  2004-12-03
 
 

Like peas and carrots/Tina