2003-01-25  
 

Grattis Walle!
I dag fyller Walle 2 år! HURRA! HURRA!

/Tina

 
  2003-01-24
 
 

Vi tränar mera!
Sedan jag skrev sist har det hunnit bli lite varmare ute och det är bara bra tycker både jag och min lite frusna hund.
Vi har börjat träna lite extra på tävlingslydnads momenten till klass 1. Tänkte att det vore kul att försöka satsa på en tävling i sommar eller under hösten i år.

Vi tränar ihop med vårt vanliga träningsgäng varje lördag. Nu när det är vinter och kallt har vi fått hyra ett ridhus i Bro där vi kan hålla till under några timmar, jätte skönt, men en bit att åka :0).

På tisdagarna tränar vi vi på vår klubb och där går det rätt så bra.
När vi var i ridhuset första gången för en vecka sedan, då var Walle urtrist att träna med halva tiden :0(. För det första är han heeeelt galen i hästskit och där det finns hästar finns det hästskit, det vet han, så i ridhuset nosade han igenom varenda millimeter i sin jakt på skit, då stänger han av öronen och ögonen och jag är det tristaste på jorden, det spelade ingen roll att jag hoppade, sprang gick, klappade händerna, gjorde konstiga ljud eller annat, inte förr än han hade nosat klart så var jag lite intressant igen.Vi tränade platsliggning och vi tränade på "rutan" den ingår inte alls i lydnadsklass 1 men det är kul att träna in lite nya grejer i alla fall.

På vägen hem höll vi på att köra av vägen och sladdade hit och dit i snöslasket, men det märkte inte Walle, han sov som en stock hela vägen hem och i flera timmar efteråt också, det var visst jobbigt att nosa in sej i ridhuset. Nu i helgen vet jag inte om vi ska vara där igen eller om det blir klubben, men, det får vi se, och den här gången borde Walle känna igen sej och kanske intressera sej lite mer för mej än sist, man kan ju alltid hoppas :0).Just det, vi har anmält oss till utställning också, en inofficiell, får se hur det går. Walle blev rädd för en domare en gång när han var liten så efter det har det inte varit kul med utställningar alls, men, vi tränar på det lite då och då, och visst blir det bättre, men det går rätt långsamt eftersom det inte är utställningar som passar varje helg precis.

På de senaste två utställningarna har inte jag visat honom, trodde han kanske skulle gå bättre med någon annan, men det var fel, så nu ska jag visa Walle själv så får vi se hur det går./Tina

 
  2003-01-02
 
 

Jaha, nu var det nytt år igen, jösses vad tiden springer iväg.
I dag är det inte så där jätte kallt, så idag gick jag och Walle en riktig långpromis, å vad skönt. Det är bäst att passa på när det är lagom kallt för när det blir uppåt en 10 grader minus eller så, då får Walle kramp i fötterna och det är inte kul alls.

Vi håller på att träna på att gå på promis på en massa olika ställen nu.
Walle tycker det är lite läskigt med nya miljöer av någon anledning, och då är det inte kul alls, varken för honom eller mej, då drar han som en dåre i kopplet och så glömmer han bort att göra ifrån sej under promenaden och nu ska detta banne mej tränas bort.

Alltså går vi på en långpromenad per dag på ett nytt ställe, och förhoppningsvis förstår han snart att det kan vara rätt kul faktiskt och inte alls så där läskigt som han tror, håller tummarna för att det ska fungera, förhoppningsvis funkar det så bra att det även tar kål på hans "utställningsrädsla" av bara farten, hoppas!

/Tina