2003-08-28
 
 

Maggan har bott hos oss i två veckor!
Jag ringde en dag och frågade Carlo (Walles uppfödare) om jag fick låna en av hans tikar (Maggan) ett tag, och det fick jag!!!!

Nu kanske ni undrar varför jag ville låna just henne, och det kan jag berätta. Hon och Walle är väldigt lika, både på ut- och insidan. Dom kommer väldigt bra överens och dom har riktigt kul ihop. Dessutom ville jag visa för Fredric att det inte alls är så mycket jobbigare att ha två hundar, än att ha en, och sist men inte minst, jag gillar Maggan jättemycket!!!


Jösses - Maggan (till höger) är ingen flugviktare precis

Så när Carlo sa ja, så blev jag så klart jätteglad! Jag o Walle åkte och hämtade Maggan en lördagseftermiddag. När vi kom hem skulle ni ha sett katternas miner :0)

Först när dom såg Maggan så trodde dom att det var Walle, men sen när Walle kom in i köket där katterna satt och åt, så riktigt såg man hur det krullade till sej i huvudena på dom, men dom sa ingenting och fortsatte bara att äta och sen gick dom ut.Maggan hade inte träffat katter förut så detta skulle bli spännande. Strecket, henne kunde inte Maggan lura, hon fattade direkt att det var en annan hund än Walle, men det hindrade henne inte från att ligga och halvsova i mitt knä med Maggan (stel som en pinne) i soffan bredvid, men, blev Maggan för närgången så morrade Strecket, Maggan backade och så var det inte mer med det.
Tarzan, han gillar ju inga hundar, så han höll sej bara undan.Mourice som är kompis med Walle, han tog fel hela tiden och sprang och strök sej i ansiktet på Maggan flera gånger Då skulle ni ha sett hennes min, hon stod bara helt stilla och tittade bort mot mej och undrade nog vad i hela friden detta var för någonting. Jag är lite förvånad över att Mourice blev lurad, för han som är så'n kompis med Walle brukar gå omkring och spela apa när andra hundar är hemma hos oss. då sprätter han runt och skjuter rygg, lagom långt bort så att den andra hunden inte kan nå honom, då brukar Walle bli lite frågande och gå fram till Mourice och kolla hur läget är, och då brukar han få en smocka (utan klor) mitt på näsan. Man som sagt. Mourice verkar alltså gilla Staffar och eftersom Maggan stod så stilla och rörde sej så långsamt när katterna var i närheten så gick det hur bra som helst :0).

Men, precis som Walle, så gjorde Maggan skillnad på våra katter och andras...


Men... är det en hund verkligen???

Jag har tagit en massa bilder på Maggan o Walle när dom leker. Försökte ta bilder på Maggan när hon var still, utan att ha någonting i munnen, men det gick inte :0) Deras bästa lek var att ha dragkamp med olika leksaker här hemma, tror dom drog sönder två pipisar, en "tross" och några andra trasor som vi brukar använda till dragkamp här hemma, på två veckor, men kul hade dom i alla fall, så det var det värt.Första natten hos oss tyckte Maggan att det var lite svårt att koppla av (inte så konstigt). Men andra natten hade hon och Walle funnit varandra på riktigt och då sov dom båda två mellan mej o Fredric i sängen med alla tassarna upp i vädret, vilken syn :0) och efter detta var det som om Maggar inte gjort annat än att bo hos oss - helt otroligt hur snabbt dom anpassar sej alltså.Nu har Maggan flyttat hem till sej igen, och både jag o Walle saknar henne här hemma. Men vi har blivit lovade att få låna henne igen en vecka lite då och då, så länge som Carlo klarar sej utan henne :0)


Fina Fina Walle - Jag bara älskar den här bilden!Efter två veckor hos oss var Maggans mage betydligt mindre


Nu börjar hon se ut som en hund faktiskt


Härligt med en tuggis


bita bita bita


Hon ser nästan drogad ut och tuggar på alla leksaker hon hittar


biter


Maggan tuggar


Walle är trött efter en lång intensiv dag

/Tina

 
  2003-08-22
 
 

Maggan & Walle


/Tina

 
  2003-08-17
 
 

Grävmaskinen Walle
Ibland får Walle "spratt" som vi kallar det här hemma. Då fnattar han omkring som om han har blivit helt tokig. Han brukar börja med att låta lite konstigt, sen börjar han gräva, han har ett jätte bra stället på trädgården (där jag har spridit ut våran gamla kompost).


Där börjar han att gräva som en galning, samtidigt som han knorrar, morrar och skäller.


Sen rullar han sej samtidigt som han gräver lite på sidan.


Så håller han på sen i flera minuter, han far runt och gräver på flera olika ställen i den gamla komposten.
Ligger och gräver och skäller samtidigt, ställer sej upp igen, kastar sej ner på marken igen, får massor av jord i hela ansiktet, ser helgalen ut.


Och så plötsligt, lika plötsligt som det startade, så slutar sprattet, och Walle ligger ner och ser hellycklig ut.


Sen knaprar han kanske lite på en pinne, och sen är sprattet slut. Undrans om han är riktigt klok min lilla hund :0)/Tina

 
  2003-08-14
 
 

Maggan, Walle & Kotten
Walle hittade "Kotten" en rosa igelkott han vann på en valputställning för två år sedan, den lilla grejen skulle det vara dragkamp med tydligen./Tina

 
  2003-08-11
 
 

Favoritleken


Dragkamp med en kompis, finns det någonting bättre???!!
Det dras och skakas det för fullt i en gammal skinntoffelDe har hittat en "kamptrasa" en tygbit med knutar på, som dom gör sitt bästa för att dra sönder.
Dra, skaka, vända och vrida.
När Maggan tappar taget ställer sej Walle helt still och bara väntar på att hon ska ta ett nytt tag.
Efter ett tag finns det ingenting kvar av den rosa trasan, så då blev det en tross i stället. Det gick lika bra det, tills knutarna gick upp och det bara var en massa trådar i hela trädgården :0)
Men... jag har mer tyg, så jag fixade snabbt ihop en ny trasa, tänkte att den håller så länge den håller...


Hundarna har hur kul som helst med denna enkla leksak.
Dessutom var det utmärkt träning för Maggan som behövde gå ner i vikt en hel del. En timmes dragkampande om dagen blev det säkert.


Att ta tag i trasan och sen springa fort, så den andra hunden var tvungen att släppa taget, eller bara hänga med i full fart - det är visst kul!

/Tina