2002-03-30
 
 

Utställning en gång till, Lilla Stockholm denna gång! Det gick jätte bra, Walle fick ett CK och fin kritik (läs kritiken om du vill - den ligger under utställningsknappen). Nu sköter sej Walle jättefint när jag ställer upp honom, men när det är dax att röra sej i ringen- nej då är det inget kul alls :0( Men, nu har vi tränat bort rädslan och krånglet när han ska stå, så nu är vi halvvägs, jag hoppas och tror att han snart kommer att tycka det är okej att röra sej både fram och tillbaka och runt i ringen sen när vi tränat ännu lite mer på det, men det tar tid, men han lär sej nog snart den lilla kanaljen.

I dag träffade vi Cecilia, Kerstin och Matilda "live" för första gången också :0). Det är tjejer jag "träffat" på vovve.net - kul typer minsann, och dom tjejerna och några i träningsgruppen ska jag äta middag i kväll. Det ska verkligen bli jätte jätte kul!

Jag köpte en spårlina i dag också, så nu ska jag o Walle träna spår med lina, tidigare har vi tränat med koppel, men då kommer man så nära hunden, och det är lättare att påverka den, så nu ska jag testa hur det går med linan.

Tänkte köpa en bok om spår också, men hittade ingen jag gillade. Vi tränade lite sök förra helgen, och Walle var jätte duktig, och tyckte dessutom att det var hur kul som helst. Just nu sover han som en stock, det är jobbigt att vara på utställning, med så mycket hundar och människor överallt.

Eftersom Walle är lite stressad när han är på inomhusutställning, så har jag testat två varianter. Den ena är att han inte får hälsa på någon och bara varva ned innan det är dax att gå in i ringen, den andra varianten är att han får hälsa på några glada människor i början, sen blir han trött, och då får han ligga ned och vila, och sen peppar jag honom en stund innan vi ska in i ringen, nu när jag testat båda sätten så vet jag att för Walles del funkar det bäst om han får hälsa på några människor en stund innan vi ska in i ringen, för då är det som om han laddar ur den stess han känner från början, då "hälsar han av sej" den stress som finns, och sen är han hanterlig i ringen, trots att han inte gillar att röra sej i ringen förstås, men.... det kommer en annan dag, det är jag övertygad om."LILLA STOCKHOLM", OFFICIELL UTST. 30/3-02 SOLLENTUNA

(Walle ca 14 mån)
Kanadensisk domare.
Kritik:
43 cm hög.
Very nice type. Good head and expression.
Well bodied. Nice strong quarters. Nice comming and going.
Very well balanced.

Denna kritik resulterade i ett CK och sen blev Walle oplacerad
när det var dax för konkurransen bland alla andra hanar.
Walles första CK! det var kul :0)
Walles snygga syster Atomkraft Walk in the Wild side fick ett cert!

/Tina

 
  2002-03-02
 
 

Nu var det dax för en till officiell utställning. Domaren var från Finland och jag har hört att Staffarna i Finland brukar vara lite mindre än dom här i Sverige, vet inte ifall det är så, men men.

I vilket fall som helst så träffade vi två av Walles syskon och vi träffade som vanligt andra glada människor och uppfödare och annat "löst folk". :0)

Walle var ensam juniorhane och den första att bli mätt för dagen. Jag vet inte om det hade med saken att göra, men först tittade domaren jätte konstigt på mej och Walle, sen frågade han sin sekreterare om mätstickan verkligen var rätt och så skulle hon kolla, då visade det sig att den var felvänd, så Walle hade varit i samma höjd som en shetlandsponny eller så, om dom hade gått efter det första måttet som togs, sen mätte domaren igen och nu kom han fram till att Walle var hela 45 cm hög, och näe, det är han inte alls, men vad säger man, jag fick kritiken som var jätte bra och ett gult plastband i handen och sen var det klart för oss för dagen.

Utanför ringen frågade massor med människor vad som hade hänt egentligen, och de flesta förfasade sej över att domaren måste ha mätt fel, men, domaren är enväldig så det är ingenting att göra, vi får hoppas på nästa utställning och att det går bättre då, då är det Lilla Stockholm.

Föresten så blev Walles syster: Atomkraft Walk on the Wild Side BIS, och det var ju kul i alla fall :0)ÖSTSVENSKA TERRIERKLUBBEN, OFFICIELL UTST. 2/3-02 SOLLENTUNA
(Walle ca 13 mån)
Finsk domare.
Kritik:
45 cm hög.
Alltför stor hane, men annars mycket fin.
kraftigt huvud med prima uttryck, välburna öron.
Bra front, kunde ha något mera kropp till den här storleken.
Mycket välvinklade bakben.
Prima temperament.
Synd på storleken.

Denna kritik resulterade i en 3:a!

...Hmmm är det verkligen möjligt att Walle vuxit 4 cm på höjden på två månader????
det undrar jag verkligen, och flera med mej..... :0(

/Tina