2001-05-25, 26, 27
 
 

Spårhelg!
I dag bar det av till Rosersberg, vi var ca 20 pers och lika många hundar, som hade bokat ett av husen under helgen. Vi hade samlat ihop ett gäng som vi visste ville träna lite spår, och så hade vi fått med oss tre instruktörer som var villiga att hjälpa oss med detta - jätte kul! Behöver jag säga att Walle var absolut yngst i klassen :0).

Vi gick igenom vad spår egentligen är, och vad man bör tänka extra mycket på. (att inte styra hunden i spåret tex.) Vi delades in i tre grupper, utifrån hur mycket hundarna hade spårat tidigare. Jag o Walle hamnade i blåbärsgruppen som tränade sökruta, korta spår och lite spontanspår. På kvällen grillade vi och lekte lekar där hundarna var med.

Walle var med hela kvällen och liten som han var och med nästan ingen päls på magen, så fick han låna min jacka som täcke :0).

Walle blev också känd som grodjägare under helgen. Hans första spår gick rätt så bra, efter ett fint upptag gick han klockrent i ca 5 meter, sen vek han av några decimeter och hittade någonting att tugga på. Vår instruktör sa till mej, ta det han har i från honom och stoppa det i fickan och fortsätt. Jag tog ifrån Walle det han tuggade på och tänkte faktiskt stoppa det i fickan - men när jag fick se att det var en halv, torkad groda så ändrade jag mej och var tvungen att kasta iväg den....
sen spårade Walle vidare - hittade den andra delen av grodan, och proceduren upprepades..... men han gick i alla fall hela spåret (25 meter) och åt upp dom tre små korvbitarna som låg där och sen somnade han gott rätt snabbt efter det.

Helgen var hur lyckad som helst, massor med sol, trötta men glada miner och roliga övningar. Precis när vi kramat alla hej då och packat in alla hundar och andra grejer i bilarna, då..... började det spöregna! - vilken jäkla tur vi hade!!!

En toppen helg helt enkelt och några av oss beslutade på stående fot att göra om bravaden nästa vår igen :0).


När man är liten och inte har så mycket päls, och det är lite kyligt ute, ja då får man ha en varm jacka på sej helt enkelt :0)


Så här trötta var Peggy och Chip efter första dagen på vår spårhelg.

/Tina